Skip to content
High Quality Crossfit, Functional Fitness & Weightlifting gear | All top brands under 1 roof |
ionicons-v5-f
Cart
0 items
Language / Currency Sidebar

Language

The Best Crossfit Grips of 2024

If we look at what we sell the most and what we receive the most questions about, it is Crossfit Grips. In this article we will take you through our most popular grips, discuss the pros and cons, and try to explain who these grips are best for. Personal preference plays a very important role when purchasing Crossfit Grips and the discussion about what the best grips are is one that will always exist.

In addition, the reason for using Crossfit Grips or gymnastic grips differs per person. In most cases it is for the following two reasons:

  • Protection: Some people suffer from it more quickly than others, but everyone who Crossfit has suffered from it at some point. ' Ripped hands' - Nothing is more annoying than not being able to train for days or having pain while showering because your hands are open from your pull-ups, toes to bars or other exercises.
  • Better Grip: Sweaty hands, a slippery bar or simply not enough grip strength are good reasons to look at Crossfit Grips. This will help you hang on to the bar better and allow you to complete more reps before having to rest again.

Whatever your reason - we always have the perfect grips for you with our extensive collection of grips from all top brands. If you have any doubts, ask for help. That's what we are there for, you can chat, call, text or email us.

The best grips of 2024

DE BESTE ALLROUND CROSSFIT GRIPS

Bij de meest allround grips willen we dat alle factoren goed meedoen. De grips moeten goed plakken, aan alle bars werken, goed beschermen en niet in de weg zitten. De Apex grips en dan vooral de Freedom variant van Victory grips pakt al deze punten het beste aan. Met de Tactical stof aan de barzijde blijf je erg goed hangen en de zachte binnenzijde en de dikte van de grip zorgt voor een goede bescherming. Daarnaast functioneren de grips met of zonder chalk altijd even goed, en zijn ze gemakkelijk naar achteren te klappen als ze een andere oefening wilt gaan doen.

DE BESTE STICKY CROSSFIT GRIPS

In 2024 helemaal het ding geworden. De 'Sticky' Grips; oftewel grips waar je ontzettend goed mee blijft plakken aan de bar. Er zijn ontzettend veel merken die hier mooie alternatieven van hebben, maar vooralsnog blijven de grips van Velites de onbetwiste winnaar op het gebied van Stickyness. Wanneer je diep inspringt met de Quad Ultra grips van Velites zul je geen grip te kort komen en hoef je pas los te laten als andere spieren je in de steek laten. Paar min-puntjes waardoor ze niet Allround als beste uit de test komen. In combinatie met magnesium verliest het materiaal zijn grip, en de gespen rond de pols zijn wat grof. Verder op het gebied van grip de nummer #1 en voor bescherming doen ze ook mee met de beste!

DE BESTE BINNENKOMER VAN 2024

2024 is nog jong en dus kan dit segment altijd nog veranderen, maar tot nu toe is de Picsil Hawk grip de beste binnenkomer van het jaar. Het heeft even geduurd voor Picsil met een fijne grip uitkwam die goed is op gladde bars, maar met de Hawk hebben ze een hele goede concurrent voor de Velites Quad ultra grips op de markt gebracht. De 'Stickyness' is behoorlijk vergelijkbaar en wij vinden dat er beter is gekeken naar het comfort rond de pols. De grips moeten nog wel met polsbanden gedragen worden, maar er is meer aandacht gestoken in de aansluiting bij de pols.

DE BEST BESCHERMENDE GRIPS

De Victory Grips X2 3FC zijn als best beschermend uit de test gekomen. De 3-FC zijn de grips met drie vingergaten en die je met een Dowell-Effect dient te gebruiken. Als je dat correct doet wordt de gehele hand beschermt tijdens Gymnastische oefeningen. Daarnaast is het X2 materiaal extreem zacht, beschermend en fijn om te dragen. Als je dan kiest voor the V-series variant snijden de banden ook niet in je polsen en zal je zelfs bij de langste sets geen last hebben. Nadeel van de X2 is dat ze niet heel sticky zijn. Op speal bars werken ze absoluut het beste, maar op gladde / powdercoated bars zullen ze perfect beschermen, maar geen extra grip geven.
Prev Post
Next Post

WODgear - DE Crossfit Grips Specialist

WODgear heeft een breed assortiment, maar we zijn vooral trots op de kwaliteit van onze Crossfit Grips.
Alle grips worden door ons getest, niet alleen op hun grip, maar ook op veiligheid en duurzaamheid!
Bekijk ons volledige assortiment

Crossfit grips

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
is added to your shopping cart.
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items